Ienke Goldewijk

Dromen is een van mijn grootste hobby’s. Het is niet alleen heerlijk en leuk, maar het is ook nog eens bijzonder nuttig!

Als creatief therapeut en fervent dromer  ben ik een groot fan van symboliek, metaforen en psychische processen. Ik heb gaandeweg ontdekt dat het werken met dromen ontzettend bijzonder en waardevol is als het gaat om het inzichtelijk krijgen van wat er nu werkelijk in je speelt. Je dromen spiegelen je en laten psychische inhouden zien die voorbij taal reiken.

Creatieve therapie is een vorm van psychoanalyse waarbij ik werk met beeld, symboliek en metaforen.  Daarnaast werk ik al jaren met mijn eigen dromen, heb ik er op gestudeerd en heb hierin een volwaardig professionele basis. Ik heb de dromenopleiding bij het ITIP afgerond en ben bezig met het een driejarige Dreamteacherstraining bij Robert Moss, een bekende Amerikaanse droomexpert. Deze heeft een heel mooie techniek ontwikkeld om op creatieve wijze met dromen te werken: Active dreaming.